opc_loader

Inspire ICE FX

Inspire ICE FX

ICE FX is een zelf-activeerde coating die werkt over een glad of geschuurd oppervlak. ICE FX bereikt een volledige kristallisatie in ongeveer tien tot twintig minuten.
Met behulp van ICE FX heb je de mogelijkheid om unieke en verbazende patronen te maken !

Je kan ICE FX gebruiken op benzine tanks en spatborden van motoren , panelen op auto's, vrachtwagens, caravans, boten, jetski's, surfplanken, skateboards, kunstaas, keukenkastjes en bijna elk ander object.

ICE FX is goedkoop en eenvoudig te gebruiken , met een beetje oefening kan iedereen een expert worden. Volg de makkelijk te volgen stap -voor-stap instructie.

Spuit het oppervlak van je keuze met een van de basiskleuren. Deze kleur zal de kleur zijn van de lijntjes van kristal b.v. zwart.
Breng de ICE FX aan in een lichtere spray voor kleine kristallen en een natte of zware spray voor een groter kristal effect.
ICE FX zal bij een gemiddelde temperatuur van 20 - 25C in 10-20 minuten de volledige kristallisatie hebben bereikt.
Door het toepassen van warmte met b.v. een fohn of regelbare verfstripper kan je de kristallen geforceerd drogen, zal dit resulteren in grotere verweven kristallen.
Bij normale droging zal het kristaleffect kleiner zijn. In het algemeen hoe hoger de warmte , hoe groter de patroon en hoe koeler het fijner.
Maak voor dat je op je werkstuk gaat beginnen eerst een test,
Eenmaal droog, spuit dan de contrasterende kleur (de kleur die wordt getoond tussen de ruimten in de kristallen) in een dun laagje over het oppervlak.
Opmerking: Zorg ervoor dat je slechts een licht laagje spuit een dikke en/of natte laag verf maakt het moeilijker om de kristallen te verwijderen .
Laat het oppervlak goed drogen. Gebruik dan veel warm water en een doek of spons, en schrob de kristallen van het oppervlak.
Het eindresultaat is een prachtig gekristaliseerd en spectaculair oppervlak.
Maak je werkstuk goed droog en laat het nog even een paar uur staan
Lak je werkstuk daarna af met een paar mooie lagen Inspire 2K blanke lak.