opc_loader


Voor de beginnende airbrush artiest is het een doolhof van gegevens en producten waar je je doorheen
moet worstelen, daarom deze pagina waar wij je het een en ander uitleggen over de vele produkten
die er te koop zijn.Waar kan je het beste als beginner mee beginnen, en wat heb je nodig in een gevorderde stadium.
Geld kan er altijd uitgegeven worden, maar geef niet onnodig veel uit in het begin. 

Met goede materialen en voorlichting is er voor iedereen die kan schrijven en een beetje creatief is, veel plezier aan het airbrushen te beleven.

Bij Airbrush warenhuis AIRO-FLEX te Utrecht vind u precies wat u nodig heeft, voor iedere beurs en voor elk niveau.

Airbrush pistolen zijn er in alle prijs kwaliteit verhoudingen, het airbrush pistool is dan ook het belangrijkste gereedschap voor uw hobby. Zeker voor de beginner raden wij aan: neem een pistool dat makkelijk te onderhouden is en simpel uit elkaar te halen voor de schoonmaak. en waar je verschillende projecten mee kan maken. dunne lijntjes en grote vlakken kan spuiten.
Voor de beginner raden wij meestal de Harder en Steenbeck pistolen aan, waarbij de Evolution het voortouw neemt qua gebruikers gemak.
Ben je verder met airbrushen en denk je aan Kustom Paint en het fijnere werk kijk dan naar een Iwata. Ook deze zijn er in verschillende prijsklasse, doordat er in de meeste Iwata pistolen een vaste nozzle zit ben je bij deze pistolen naald gebonden, kan er een andere naald in moet je meestal de hele Airbrush uit elkaar halen.
Wij kunnen u dan ook aanraden om eens op het Airbrush forum te kijken naar de vele reaktie's op de Airbrush pistolen.

Airbrush verf is er ook in vele soorten en merken, airbrush verf is dan ook een persoonlijke keuze. De airbrush verven zijn tegenwoordig voor vele ondergronden te gebruiken, papier, hout, plastic, metaal, textiel en noem maar op, want je kan op alles airbrushen. Als beginner neem geen dure verf omdat je dan het meeste bezig bent om de spuit onder de knie te krijgen, zodat je weet wanneer je een dun of een dik lijntje spuit of een egaal vlak. Pak als beginner ook een verf die je nauwelijks hoeft te verdunnen ( focus je eerst op het ene dan op het andere ). Zo zijn de Schmincke, Pro color, Euro color, Wicked detail en de Createx Illustration colors en de Medea com art verven zonder echt te verdunnen uit de fles te spuiten. De createx, Auto air colors en Auto born daarin tegen zijn vrij dikke verven die altijd verdunt dienen te worden, dit kan met water of met een reducer ( een reducer is beter ). En dan zijn er ook nog de speciale modelbouw verven zoals Vallejo, Revell en Model Air colors, en er zijn de conventionele oftewel de thinner gedragen verven zoals Inspire en de bekende House of kolor. 

Ook compressors zijn er in veel soorten, laat u daarom goed informeren wat past er het beste voor het doel waar u hem voor gebruikt. Je hebt Membraam compressors en Fluisterstille compressors. Membraam compressoren hebben weinig tot geen onderhoud nodig, dit zijn meestal compressors die iets geluid maken en die je dus hoort met airbrushen. Let op of er een automatische afslag op zit en zeer belangrijk een vocht afscheider en een drukregelaar.
De fluisterstille compressors lopen meestal op olie, er zal dan ook een miniscuul aan olie meegespoten worden,( dit zal u niet merken met het airbrushen ).
Deze hebben wel degelijk onderhoud nodig, waarbij het belangrijk is de olie regelmatig te controleren en 1 keer per 1 a 1 1/2 jaar te verversen. Laat ook deze compressors niet uren achtereen  draaien deze moeten ook tussen door afkoelen.

De basis technieken zijn thuis te leren zie onderstaande filmpjes, het is wel aan te raden zodra u deze technieken onder de knie hebt en verder wil gaan om een hoger niveau te bereiken toch een cursus te gaan volgen om de fijne kneepjes te leren.Vanaf september 2018 starten we weer met de nieuwe cursussen, u kunt al inschrijven voor verschillende avonden.
Je ziet veel op you tube maar ze laten het fijne ervan niet zien, en waarom zal je zelf het wiel uitvinden.

Speciaal voor beginners hebben wij youtube films ontwikkeld om de basis technieken zelf te oefenen.

Oefening 1:https://youtu.be/ZpWha8v47iw

Oefening 2: https://youtu.be/8s9KvDL4r8w

Oefening 3: https://youtu.be/fPAANy7eU5Y

Oefening 4: https://youtu.be/e5WPAjA81o0

Oefening 5: https://youtu.be/_DNir_meRYI

Oefening 6: https://youtu.be/m4kHqrOqbUM

Oefening 7: https://youtu.be/KZg0vJo1b-I